VREDO WINT GOUDEN KLAVERTJE VIER

Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen:

 

VREDO WINT MET DDS-ZAAIMETHODE VOOR SPORTVELDEN GOUDEN KLAVERTJE VIER

 

Zwolle, 8 september 2015 – Vredo Dodewaard BV wint met de DDS-zaaimethode voor sportvelden Sport Serie met Dual Dosage/Depth system het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen.

De vakjury over deze winnende innovatie: DDS maakt het mogelijk om twee zaden (grassoorten) onafhankelijk van elkaar in een werkgang te zaaien. De hoeveelheid en werkdiepte is onafhankelijk van elkaar in te stellen. Dat zorgt ervoor dat beide zaadsoorten voldoende mogelijkheden krijgen om te kiemen. Door bijvoorbeeld veldbeemdzaad niet samen maar onafhankelijk van het Engels raaigas op de juiste diepte en in de juiste hoeveelheid in de zode te brengen, kiemt het veldbeemd sneller en neemt het aandeel in de zode toe en zal het ook langer in de zode aanwezig zijn. Door in een werkgang te zaaien kun je dus op arbeidskosten besparen en krijg je sneller, een betere grasmat.


De trotse winnaars van het Gouden Klavertje Vier kijken hoe voorzitter van de Metaalunie Fried Kaanen GroenTechniek Holland opent.
 

Ruim 150 fabrikanten, importeurs en dealers lanceren op dit evenement voor professionals in de groene openbare ruimte primeurs op het gebied van maaimachines, (compact)trekkers, grondverzet voor tuin en park, professioneel tuin en parkgereedschap, recycling, beregening, onkruidbestrijding, bemesting, grafdelving, reiniging, gladheidsbestrijding, hoogwerkers, aanhangwagens en elektrisch transport. De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector, en kwam tot tien nominaties waaruit ze unaniem deze winnaar kozen.

 

Vakjury unaniem

“De genomineerde innovaties waren heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare groene ruimte. Van technische, ergonomische, kosten- of arbeidsbesparende verbeteringen tot milieuvriendelijke of duurzame oplossingen. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is en ook hoe groot de innovatiekracht van deze sector is”, aldus de vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (BDU/Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

 

De overige 9 nominaties voor de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier:

Andreas STIHL NV – Bladblazer met Elektrostart BR 450 C-EF - standnr. 3.15

Met de Elektrostart kan de gebruiker de bladblazer (her)starten zonder hem van de rug te halen, handig bij korte en frequente werkonderbrekingen met als gevolg minder lawaai en minder brandstofverbruik. Makkelijk aanpasbaar aan lengte van de gebruiker .

 

Andreas STIHL NV – Accudoorslijpmachine TSA 230 - standnr. 3.15

Compacte, lichte doorslijpmachine met accuaandrijving. Veel toepassingen voor droog en nat slijpwerk door de lichte en kleine vorm, eenvoudige bediening en emissievrije accutechnologie. 

 

Giant – Tobroco Machines – Stabilo stabileringssysteem voor wielladers – standnr. 1.05

Dit gepatenteerde stabiliseringssysteem voor wielladers verhoogt de veiligheid tijdens werkzaamheden en het rijcomfort, doordat het systeem de machine bij het werken met zware lasten en op ongelijk terrein beschermt tegen kantelen.

 

Husqvarna Nederland BV -  Husqvarna Fleet Services - standnr. 4.32

Een management website en mobiele applicatie die real time inzage geeft in machinepark en personeel en de gebruiker voorziet van zakelijke inzichten over draaiuren, benuttingspercentage, machinegebruik, gezondheid en veiligheid. Essentiële operationele gegevens worden automatisch en draadloos verzonden naar de website en geven de optimale basis voor besluitvorming voor het plannen van business met een hoge bedrijfstijd, productiviteit en goede winstgevendheid.

 

Jean Heybroek BV – Toro Reelmaster 5010-Hybride – standnr. 2.08

Deze fairwaymaaier wordt aangedreven door Toro’s nieuwe gepatenteerde PowerMatch technologie, waardoor het vermogen precies overeenkomt met de kracht die nodig is hetgeen kostenbesparend werkt.

 

Jean Heybroek BV – Weedsteam onkruidbestrijdingsmachine – standnr. 2.08

Door de combinatie van drie methodes in één machine een ideale oplossing voor het beheersen van onkruid op (half)verhardingen en ongelijke trottoirs en schelpen- en tegelpaden, met minder gebruik van water en energie en een duurzaam resultaat.

 

Mercedes-Benz Nederland BV – Unimog U430 – standnr. 4.04

Deze werktuigdrager met 20 tons gestuurde Staja aanhanger kan via hydropneumatische en luchtvering snel wisselen van werktuigen en laadbakken, heeft grote capaciteit ondanks geringe breedte van 2.15 m, zuinige en schone Euro6 motor en vrachtwagenkenteken voor 90 km/h transportsnelheid.

 

Milati Grass Machines BV – Foley Accu-Master 653 slijpbank – standnr. 3.10

Deze slijpbank voor het slijpen van snijcilinders van openbaar groen en golfbaanmachines is makkelijk te bedienen met een Touch Screen III scherm, heeft een snijcilinder selector plaat waarmee juiste hoeken in de cilinder geslepen worden en afstel lineaal die maai unit exact afstelt om op 0,002 mm nauwkeurig te slijpen.

 

Stierman de Leeuw BV – PELLENC maaikop City Cut – standnr. 2.06

Deze maaikop kan door twee tegen elkaar in draaiende messenschijven maaien zonder steenslag risico, boomspiegels onkruidvrij maken zonder de stam te beschadigen, openbare ruimte onkruidvrij maken zonder chemicaliën en (half-)verhardingen maaien met laag geluidsniveau, lage gebruikskosten en weinig CO2 uitstoot.

 

www.groentechniekholland.nl

Met 150 deelnemers die ruim 550 merken vertegenwoordigen op 12,5 hectare is het tweejaarlijkse vakevenement GroenTechniek Holland 2015 volgeboekt. Alle marktleiders en toonaangevende merken zijn met exposities én demonstraties groots van de partij. GroenTechniek Holland is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. De entree en ruime parkeergelegenheid is gratis. Actuele informatie is te vinden op www.groentechniekholland.nl

 • Succesvolle eerste editie van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen

  21.469 bezoekers op het nieuwe evenement voor professionals in openbare groene ruimte

  12 september 2013 - Het nieuwe evenement GroenTechniek Holland is succesvol verlopen. Beursmanager Willem Bierema: “Maar liefst 21.469 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte passeerden tussen 10 en 12 september de entree tijdens de eerste editie van dit tweejaarlijkse vakevenement in Biddinghuizen. De 150 deelnemers presenteerden meer dan 4.000 machines van ruim 400 merken. Ze waren niet alleen tevreden over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers, maar ook over de overzichtelijke opzet van het evenement, de locatie en de parkeerfaciliteiten. Hiermee heeft Nederland weer een breed en compleet groenevenement.”

  Roan Hylkema, directeur van Jean Heybroek en voorzitter van de sectie Tuin- en Parktechniek van Fedecom “vond het een goede beurs met goed bezoek. Er is een duidelijke routing en overzichtelijke indeling van het beursterrein. Bovendien is deze locatie prima bereikbaar en men kan dichtbij parkeren, wij zijn kortom uiterst tevreden.”

  Peter van Kampen van Husqvarna: “We hadden veel aanloop op de stand, ondanks de fikse regen zo nu en dan. De bezoekers hadden gerichte interesse en veel belangstelling voor met name ons accugereedschap. We troffen een interessante doelgroep die bereid is te investeren.”

  Ook Peter Verhart van Verhart Groen BV, de winnaar van de innovatieprijs, is enthousiast over de stemming, opkomst en het publiek op de beurs: ‘we spraken veel aannemers, hoveniers, de vakhandel en medewerkers van gemeenten en overheid maar ook scholieren, de hoveniers van de toekomst.”

  Verhart Groen BV wint Gouden Klavertje Vier met maaikop voor obstakels

  Verhart Groen BV won met de CleanMower® obstakel maaikop het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs die is uitgereikt op GroenTechniek Holland. De vakjury bekeek 90 ingezonden innovaties en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector. De vakjury over de meest opvallende innovatie: “Deze maaikop wordt gemonteerd op de grasmaaier en afzonderlijk bedient vanuit de cabine. Hij maait in dezelfde gang paaltjes, hekjes en obstakels mee. De nieuwe combinatie van twee werkgangen werkt kosten- en arbeidsbesparend omdat handmatig bosmaaien met 50% wordt gereduceerd. Het is dus een slimme, kostenbesparende en arbeidsbesparende technische vinding voor veel professionals die werkzaam zijn in de openbare groene ruimte,” aldus de juryleden Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig) en Gertjan Zevenbergen (Agrimedia/Tuin & Parktechniek)

  Volgende editie september 2015

  GroenTechniek Holland vond plaats van 10 tot en met 12 september in Biddinghuizen en beleeft haar volgende editie in 2015, weer in de eerste helft van september. De organisatie is in handen van de GroenTechniek Holland BV, een dochter van de Fedecom.

  Lees meer
 • Verhart Groen BV wint Gouden Klavertje Vier

  Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen:

  Amsterdam, 10 september 2013 – Verhart Groen BV is met de CleanMower® obstakel maaikop winnaar van het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs die is uitgereikt op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. Op dit nieuwe evenement voor professionals in de groene openbare ruimte lanceren ruim 150 fabrikanten, importeurs en dealers primeurs op het gebied van

  Lees meer
 • Acquisitie gestart voor GroenTechniek Holland 2015

  Het projectteam van GroenTechniek Holland is er helemaal klaar voor

  Zwolle, 12 december 2014 - Van 8 tot en met 10 september 2015 is het zo ver, de tweede editie van GroenTechniek Holland vind plaats op het evenementen terrein van Walibi te Biddinghuizen!

  Met een verbeterde frisse

  Lees meer
 • Tweede editie GroenTechniek Holland 8 t/m 10 september 2015

  Na de succesvolle eerste editie in 2013 zijn de voorbereidingen gestart voor de tweede editie van GroenTechniek Holland. Deze tweejaarlijkse grootste groene vakbeurs van Nederland biedt van 8 tot en met 10 september een one-stop-shop voor iedereen die actief is in de groene openbare ruimte, de publieke stedelijke ruimte en sport-, golf- en recreatieterreinen. Met fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, maar ook dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners”, aldus beursmanager Willem Bierema van GroenTechniek Holland BV, een volle dochter van Fedecom. “Deze outdoor locatie is voor zo’n evenement voor de groensector optimaal vanwege de grote gelijkenis met de dagelijkse werkomgeving. Bovendien biedt deze locatie naast expositieruimte ook volop ruimte voor kennisoverdracht en demonstraties om alle machines live te testen. We bieden de bezoeker kortom een unieke groene totaalbeleving.

  Lees meer
 • GROENTECHNIEK HOLLAND NU AL DRIEKWART VOL

  Zwolle, 7 mei 2015 - Het gaat goed met GroenTechniek Holland. “Voor de tweede editie van deze tweejaarlijkse grootste groene vakbeurs hebben zich nu al - vier maanden voor de opening - 125 deelnemers ingeschreven. Daarmee zijn de expositievelden van het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen al driekwart gevuld,” aldus beursmanager Willem Bierema. “Alle marktleiders uit de afdelingen Tuin & Park en Groen & Milieu van Fedecom zijn van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 september 2015 van de partij, waaronder de toonaangevende merken Toro, John Deere, Kubota, Hitachi, Stiga, New Holland, Husqvarna, Stihl en JCB. Daarnaast zijn er nieuwkomers in het deelnemersveld, onder meer uit de groeiende beurssegmenten klein grondverzet en onkruidbestrijding.

  Lees meer
 • Bezoekerscampagne volop aan de gang!

  Al enige tijd zijn onze advertenties en nieuwsitems te vinden in de groene vakbladen en op de websites van onze mediapartijen en partners. Naast de advertenties en online aankondigingen sturen we ook posters en flyers naar onder meer deelnemers, dealers en opleidingen.

  Een greep uit de advertenties en nieuwsitems is te zien op bijgevoegde foto.

  Lees meer
 • 160 DEELNEMERS MET 450 MERKEN OP 2e EDITIE GTH

  “Maar liefst 160 deelnemers presenteren ruim 450 merken op de tweede editie van deze tweejaarlijkse grootste groene vakbeurs komen. Dat is 125.000 m2 expositieruimte en demonstraties, waarmee de expositievelden van het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen helemaal gevuld zijn. Niet alleen met fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, maar ook met dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners. Deze tweede editie ziet er kortom veelbelovend uit,” aldus beursmanager Willem Bierema.

  Lees meer
 • TIEN INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE

  Op de tweede editie van GroenTechniek Holland - het evenement voor professionals in de groene openbare ruimte in Biddinghuizen - lanceren ruim 150 fabrikanten, importeurs en dealers primeurs op het gebied van maaimachines, (compact)trekkers, grondverzet voor tuin en park, professioneel tuin en parkgereedschap, recycling, beregening, onkruidbestrijding, bemesting, grafdelving, reiniging, gladheidsbestrijding, hoogwerkers, aanhangwagens en elektrisch transport. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met het Gouden Klavertje Vier, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. Alle deelnemers konden met hun innovaties meedingen

  Lees meer
 • VREDO WINT MET DDS-ZAAIMETHODE VOOR SPORTVELDEN GOUDEN KLAVERTJE VIER

  Zwolle, 8 september 2015 – Vredo Dodewaard BV wint met de DDS-zaaimethode voor sportvelden Sport Serie met Dual Dosage/Depth system het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen.
  De vakjury over deze winnende innovatie: “DDS maakt het mogelijk om twee zaden (grassoorten) onafhankelijk van elkaar in een werkgang te zaaien. De hoeveelheid en werkdiepte is onafhankelijk van elkaar in te stellen. Dat zorgt ervoor dat beide zaadsoorten voldoende mogelijkheden krijgen om te kiemen. Door bijvoorbeeld veldbeemdzaad niet samen maar onafhankelijk van het Engels raaigas op de juiste diepte en in de juiste hoeveelheid in de zode te brengen, kiemt het veldbeemd sneller en neemt het aandeel in de zode toe en zal het ook langer in de zode aanwezig zijn. Door in een werkgang te zaaien kun je dus op arbeidskosten besparen en krijg je sneller, een betere grasmat.”

  Lees meer
 • SUCCESVOLLE TWEEDE EDITIE GROENTECHNIEK HOLLAND

  10 september 2015 – De tweede editie van het evenement GroenTechniek Holland is succesvol verlopen. Beursmanager Willem Bierema: “Maar liefst 21.806 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte passeerden tussen 8 en 10 september de entree tijdens de tweejaarlijkse vakevenement in Biddinghuizen, dat is een lichte stijging ten opzichte van de 21.469 bezoekers in 2013 tijdens de eerste editie. Ruim 160 deelnemers presenteerden meer dan 4.000 machines van ruim 550 merken. Ze waren niet alleen tevreden over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers, maar ook over de overzichtelijke en strakke opzet van het evenement, de locatie en de parkeerfaciliteiten. Kortom een geslaagde tweede editie.”

  Lees meer
 • DERDE EDITIE GROENTECHNIEK HOLLAND VAN 12 T/M 14 SEPTEMBER 2017

  De acquisitie voor Nederlands grootste groene vakbeurs GroenTechniek Holland (GTH) is in volle gang. Na twee succesvolle edities vindt GTH 2017 van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 september weer in Biddinghuizen plaats, met fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners.
  “De inschrijvingen stromen binnen: van kleine en nieuwe tot grote deelnemers zoals Jean Heijbroek, Kubota, Husqvarna, Stihl, Kioti, Wim van Breda, Isuzu, Kärcher, Van der Haeghe en JCB”, aldus beursmanager Willem Bierema. “De outdoor locatie is voor zo’n evenement voor de groensector optimaal vanwege de grote gelijkenis met de dagelijkse werkomgeving. Bovendien is er naast expositieruimte ook volop ruimte voor kennisoverdracht en demonstraties om alle machines live te testen. Daarmee bieden we een one-stop-shop voor iedereen die actief is of wil worden in de groene openbare ruimte, de publieke stedelijke ruimte en sport-, golf- en recreatieterreinen.”

  Exposities én demonstraties
  De locatie biedt veel voordelen, want de Flevopolder ligt centraal in Nederland, middenin een van de mooiste groene gebieden van het land. Vanuit alle windstreken is het evenement prima bereikbaar en er is volop parkeergelegenheid voor zowel deelnemers als bezoekers. Het terrein biedt uitstekende mogelijkheden voor zowel overdekte exposities als buitendemonstraties van maaiers, trekkers, machines en apparatuur in de dagelijkse werkomgeving van de groenprofessional. Daarnaast is er volop ruimte voor kennisoverdracht door middel van lezingen en bijeenkomsten.

  Voor én door de branche
  Bierema: “Als volle Fedecom-dochter organiseren we de beurs voor én door de branche, dus zonder winstoogmerk.” GroenTechniek Holland 2017 is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd. Fedecom behartigt belangen van ruim 950 bedrijven en heeft GroenTechniek Holland BV opgericht om GroenTechniek Holland te organiseren voor zowel leden als niet-leden. Overigens is deze BV een zusterorganisatie van AgroTechniek Holland BV, die inmiddels vier succesvolle agro-evenementen organiseerde voor ruim 50.000 akkerbouwers, veehouders en loonwerkers.

  Lees meer
 • GROENTECHNIEK HOLLAND GROEIT

  GroenTechniek Holland (GTH) gaat dit jaar groeien. Met nog ruim drie
  maanden te gaan schreven zich al ruim 140 deelnemers in, waarmee nu al 80% is volgeboekt.
  Daarom hebben we besloten om het beursterrein voor deze derde editie van Nederlands grootste
  groene vakbeurs te vergroten en uit te breiden van 9 naar 12 hectare.

  Lees meer
 • NIEUW OP GROENTECHNIEK HOLLAND 2017: ‘POP UP STADSPARK’

  Nieuw op GroenTechniek Holland 2017, Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals, is een zg. ‘pop up stadspark’. Met dit nieuwe fenomeen ‘pop up stadspark’ kan een gemeente voor een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of braakliggend terrein een consortium van vier disciplines inhuren die het gebied in no time transformeren tot een stadspark voor de korte en middellange termijn.

  Lees meer
 • ELF INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE VIE

  Winnaar bekend op 12 september, eerste dag van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen:
  ELF INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE VIER

  Lees meer
 • GROENTECHNIEK HOLLAND DRAAIT DEZE EDITIE OP ASPEN D

  GroenTechniek Holland gaat voor deze editie een samenwerking aan met GVG oliehandel. Alle aggregraten draaien tijdens GroenTechniek Holland 2017 op Aspen D; de hernieuwbare en schone dieselbrandstof!

  Lees meer
 • DAG 2 GROENTECHNIEK HOLLAND GAAT VAN START!

  Dag 2 van GTH 2017 gaat straks om 10:00 uur weer van start. Het waait en het regent wat maar we staan er klaar voor! Tot straks op GTH2017

  Lees meer
 • GOUDEN KLAVERTJE VIER VOOR RAMM MET OELIATEC MOLLEN ARTIFLEX

  Biddinghuizen, 12 september 2017 – Ramm BV wint met Oeliatec Mollen Artiflex het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. De vakjury over deze winnende innovatie: “Dit is het eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2 neutraal werkt, geluidsarm is en geen roetuitstoot heeft, doordat de modulerende boiler in staat is op biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Het is een multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen) en met lange werkduur van acht uur.”

  Lees meer
 • RUIM 16.000 BEZOEKERS OP GROENTECHNIEK HOLLAND 2017

  14 september 2017 – De derde editie van het evenement GroenTechniek Holland is – zeker gezien de mindere weersomstandigheden - goed verlopen. Ruim 16.000 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte passeerden tussen 12 en 14 september de entree tijdens deze tweejaarlijkse vakevenement in Biddinghuizen. Ze zagen ruim 4.000 machines van 450 merken die werden getoond door ruim 170 deelnemers.

  Lees meer
 • GROENTECHNIEK HOLLAND 2019 VAN START

  25 oktober 2019- Wij zijn van start met de acquisitie voor GroenTechniek Holland 2019!
  Klik op de button 'lees meer' om nu in te schrijven met vroegboekkorting!

  Lees meer